Seven App ||| שבע אפליקציות חדשות שאולי תרצו לפתח

אחד התחומים החביב על עורך הבלוג הזה הוא העיסוק ברעיונות מופרכים לאפליקציות חדשות ומפתיעות. אמנם נכון שבזמנים המודרניים שלנו שום רעיון מדהים לא ממש יכול להפתיע איש, וגם סביר שכמעט כל רעיון שאעלה פה – היו כבר אחרים שחשבו עליו. יתכן אפילו שבאחד מאזורי ההיי-טק במרכז, או בחממות הסטארט-אפ בשרון הדרומי, או בפארק תעשייה דרומי – כבר קמה חברה שעשתה אקזיט של כמה עשרות (או מאות) מיליונים מהיישום המופרך.

אבל זה לא אומר שמצב הדברים הזה ירפה את ידי וימנע ממני להציע כאן בבלוג החדשני-המיושן שלי, רעיונות נוספים, מופרכים לא פחות.
אז הנה לפניכם שבעה רעיונות לאפליקציות סמארטפון שעוד לא ראיתם. ואני נותן לכם מראש רשות לפתח את הרעיונות לאפליקציות מלאות, וגם למכור אותן לאנשים-מאמינים ברחבי הגלובוס, בעיתוי המתאים. כי, כידוע, באפליקציות העיקר הוא הרעיון (שהוא שלי!) והעיקר-העוד-יותר-חשוב הוא התיזמון. אז כשתפתחו ותמכרו – תזכרו רק לציין, בראיונות ל"לילה כלכלי", מאיפה בא לכם הרעיון הראשון, וכך גם אני אזכה לתהילה של רגע (אם לא לאופציות שמנות וממון רב). וגם אזכר בהיסטוריה הסטארטאפיסטית כ"מי שהגה, חשב, תכנן וזיהה לראשונה".

______________________________________________

iKilo1. אפליקציית מדיקל: iKilo – זוהי אפליקציה שיש הסבורים שהיא מנוגדת לחוקי הפיזיקה, אבל לי כתלמיד פיזיקה בינוני, אין את מגבלות הידע המדעי שיעצרו אותי בדרך לפיתוח הרעיון המבריק. ביישום הזה – האדם מצמיד את מכשיר הסמארטפון לבטנו או לישבנו והאפליקציה, על פי פרמטרים בדוקים ואלגוריתמים מתוחכמים (שיושאלו מפיתוחים ביטחוניים קיימים, שנועדו לאמוד סיכונים של פצצות ומטענים בעזרת גלאי-נפח וחיישנים מיוחדים) מעריכה במדויק את משקל האדם.
זהו, כידוע, מידע שכל מי שעשה או עושה דיאטה נזקק לו, ואין שום סיבה בימינו להידרש למכשירי שקילה מסורבלים שמחירם גבוה, כשאפשר בהצמדה של האייפון אל הכרס – לקבל תוצאה מדוייקת ומעודכנת, בכל רגע. איך זה עובד מבחינה מדעית? את זה אל תשאלו אותי. אני רק נתתי לכם רעיון חדש (במשקל זבוב, או פיל – ימים יגידו). תחשבו בעצמכם על הפתרון הטכני. אני משוכנע שהוא בהחלט אפשרי.

______________________________________________

2. אפליקציית בידור:  i2Dance – אפליקציה חדשנית זו מניחה שכל האפליקציות שמנצלות את אפשרות הרטט של מכשיר האייפון כבר נוצלו. למשל אחת האפליקציות הבודדות שקניתי ב-appstore היא ה-Cycloramic. זוהי אפליקציה שמנצלת את הרטט של המכשיר כדי לצלם תוך כדי סיבוב של 360°  תמונה קבוצתית משעשעת, וזאת בהנחה שהמכשיר ניצב על משטח חלק. את האפליקציה הזאת רכשתי במיטב כספי (כמו עוד עשרות מיליונים אנשים ישרי-דרך וחובבי-משחק) ומאז עשיתי בה שימוש בדיוק שלוש פעמים, כדי לנסות להרשים את הסובבים. הם כמובן, לא רק שלא התרשמו, אלא אפילו שמחו לאידי כשהמכשיר לא הצליח להסתובב על המשטח הבלתי-חלק, או גרוע מזה – נפל אחרי סיבוב של 20° .

i2dance
לעומת הכשלון הזמני הזה – האפליקציה שלי, למרות שאין בה צורך מעשי, מניחה שכשם שבעלי האייפונים לפעמים משתעממים, כך גם המכשירים עצמם. לכן היא מבקשת לנצל את העובדה הזו לריקוד דואט, שבו שני סמארטפונים ניצבים זה מול זה (או זאת) ורוקדים על פי קצב השיר שנלקח ישירות מהאייטיונז, כשהרטט המובנה בכל מכשיר מאפשר להם ריקוד זוגי שישעשע את בעלי המכשירים ויביא לקירוב לבבות. מודל הרווחים של הפיתוח הוא ברור: יהיה קישור לאתרי הכרויות, על-פי סוגי המכשירים והעדפות אחרות, וחנויות המוזיקה יעשו הון בזכות התאמת השירים שימכרו לזוג הטכנופילים, שאנחנו מקווים שיתאהבו במהלך ריקוד המכשירים.

______________________________________________

iAngina3. אפליקציית מדיקל:  iAngina –באפליקציה הרפואית הזו, שגם לה יש תקדימים רבים של יישומים המאבחנים מחלות שכיחות. בעל המכשיר מכניס אותו עמוק לתוך גרונו והאפליקציה יודעת (על סמך בסיס נתונים רפואי מקיף ומעודכן) לזהות אם יש לנבדק: אנגינה, שפעת, דלקת גרון או סתם תשישות כרונית הנובעת מחיפושי-אפליקציות-בלתי-נשלטים. את הבעיה המינורית של הפער בין רוחב רוב הפיות הממוצעים לרוחבו של הסמארטפון – אני מניח שתפתרו כבר בעצמכם. לא חייבים להגיש לכם את כל הפתרון ישר לתוך הפה!

______________________________________________

Handbook4. אפליקצייה "חברתית":  Handbook (במקום Facebook) – זה זמן רב אני סבור שהאופן בו המין האנושי מזהה את הפרטים האנושיים מתוך קהילת ההומו-סאפיינס על פי פרצופים ותווי פנים דווקא, ולא על פי חלקי גוף אחרים (למשל על-פי כף היד או טביעת האצבע המשמשות במאגרים ביומטריים שנויים במחלוקת, או על-פי כף הרגל) – הוא מוגבל מאוד.
האפליקציה החדשנית והחתרנית מצלמת את כפות הידיים של האדם כשהן פתוחות או קמוצות, על פי אופיו של האיש והיא פותחת בעצם רשת חברתית חדשה, ממש כמו פייסבוק. אלא שבמקום להסתמך בתמונות הפרופיל על מראה הפנים (face) המוכר, ולפיכך גם משעמם ונדוש – כל האנשים ייוצגו על-ידי צילום של כף היד (hand) שלהם. וכך, אחרי שהציבור ילמד להשתמש במידע העצום הטמון בקווי כף היד (על פי כל התורות הכירולוגיות והאחרות) תיפתח רשת חברתית שתמצאו בה חברים על פי קווי-אופי דומים הנגזרים מאורך קו-החיים, או עיקוליו של קו-הבריאות, או רישומו של קו-הלב.
אנחנו מצפים שבקרוב גם התקשורת ואתרי החדשות ישתמשו באפליקציה ובמקום הפרצופים המשעממים והזועפים של המנהיגים – הם ייוצגו בכפות הידיים הנאות והחסונות שלהם. המפגש בין ראש הממשלה שלנו לאבו-מאזן יוצג בתקשורת במקום כך:

נתניהו ואבו מאזן

בצורה הסימפטית הזאת:

נתניהו ואבו-מאזן

הכנס הראשון של חברי הרשת החברתית החדשה handbook – יערך כמובן ביד-אליהו, ואנו צופים השתתפות המונית וצילומי לחיצות-ידיים רבים, שיפרנסו היטב את מפתחי התוכנה. בסוף עוד תבואו ללחוץ לי את היד בסיום הערב המוצלח, אבל הרווח הוא כולו שלכם!

נתניהו תמונת פייסבוק    אבו מאזן תמונת פייסבוק
תתחילו להתרגל: תמונת הפייסבוק (handbook) החדשה של נתניהו (מימין! לא זיהיתם?)
ושל אבו-מאזן (משמאל). 

______________________________________________

iSandwich5. אפליקצייה קולינרית:  iSandwich – מגבלה אחת יש למכשירים הניידים, שאי אפשר לאכול בעזרתם שום דבר. האפליקציה הזאת מתקנת את התקלה – היא מדמה את המכשיר לכריך עסיסי ומעלה על המסך את כל סוגי הסנדוויצ'ים שתוכלו לדמיין – מכריך גבינה בולגרית ועד חביתה וטונה (שבאופן אישי אני לא סובל, אבל אני מודע לצרכים של מגזר שלם הצורך סוג זה של "מעדן").
האפליקציה תאפשר גיוון עצום בסוגי וצורות הכריכים ויתרונה הגדול שהיא איננה משמינה בכלל. מתוך ידיעה והבנה שעיקר תפקידו של האוכל הוא אסתטי, וחשובה מאוד ההתעסקות החברתית סביבו – תוכלו בעזרת השימוש ביישומון שלנו לשבת בבית-קפה, להזמין אספרסו ארוך (שעבורו טרם פיתחנו שום אפליקציה) ואת הכריך לעצב בדיוק על-פי טעמכם.
מומלץ בכל פה!!!

______________________________________________

Shtutimeter6. אפליקצייה בידורית:  Shtutimeter – מספיק עם השטויות האלה: האפליקציה הזו, השטות'ימטר תחולל לכם אפליקציות ופוסטים של שטויות, בלי שתצטרכו לחשוב יותר מדי. מתוך מאגר השטויות שברשת ובתוכניות הסטירה הפוליטית (וגם מהקלטות ערוץ הכנסת), היא תערבל ותערבב, ותיצור לכם אמירות שייזכו אתכם בעשרות אלפי לייקים, אם לא במועמדות לכנסת הבאה ולוועידה הכלכלית בדאבוס. ותגידו שאני שלחתי אתכם – אולי זה יעזור.

.

______________________________________________

Hazal7. אפליקצייה אנטי-חברתית:  HideAll – האפליקציה הכי חדשה שמסתירה את כל עולם הסמארטפונים ואומרת שיש עוד חיים שלמים מחוץ לכל האפליקציות המתוחכמות והשטותיות. נכון שיישום כזה לא ניתן יהיה להנפיק – אבל יתכן שתזכו בזכותו בפרס נובל בעוד שלושים שנה, או שתוכלו להקים מפלגה חדשה על בסיס הרעיון המדהים הזה. "מי שלא מנסה לא יודע" אמרו חז"ל, לפני שפיתחו את ה- HazalBarbaret!

.

_______

לנוחיות הקוראים: ניתן למצוא את רשימת כל הפוסטים הקודמים בתפריטים למעלה, עם כל כותרות העמודים וגם את "שיחה ממתינה", ובה נושאים לפוסטים עתידיים, תוכלו למצוא שם.

 קישור לדף הפייסבוק של הבלוג – המעוניינים יכולים להיכנס כאן.

פוסט זה פורסם בקטגוריה מדע וטכנולוגיה, פוליטיקה, שעשועים, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

8 תגובות על Seven App ||| שבע אפליקציות חדשות שאולי תרצו לפתח

  1. שרי אלדן) הגיב:

    עם כוח יצירה כזה,למה רק שבע אפליקציות? האם זה בגלל שהעולם נברא רק בשבעה ימים,ומסתבר שזה די והותר?
    ושאלה נוספת: האצבע המשולשת של נתניהו קשורה לכך שספינת-המדינה שלנו שטה למשולש ברמודה במקום הצעתך הראשונה לחופי הים-התיכון? האם שם יותר בטוח להיוולד ולחיות?
    ועל המשתמע מהבעות הפנים של נתניהו ואבו מאזן נאמר: "ואידך זיל גמור".

  2. איגוד הסופרים העבריים הגיב:

    ומה עם האפליקציה שכותבת שירים של אנדד?

  3. שרית הגיב:

    אהבתי את המקוריות… הנה עוד רעיון לפיתוח מוחך הקודח:
    למי עדן יש אפליקציה שמאפשרת להזמין באמצעותה ולהתעדכן על מבצעים ועוד.
    בילדות היתה סדרה על גבי ודבי ומגי'ק סטיק שהעביר אותם בשניה ממקום למקום:
    אולי תוסיף שדרוג לאפלקיציה הזאת שבלחיצת כפתור הכדים יגיעו אלינו באותה שניה…
    הם נותנים שירות מעולה, אבל למג'יק סטיק אין תחרות…
    מה דעתך?

    • igalz הגיב:

      לשרית, צפית את הפוסט הבא שכבר היה בדרך – בקשר למי-עדן וכל סוגי המים. אפליקציה בנושא עוד אין לי, אבל תוכלי לראות שם את תולדות מי השתייה בארצנו בשישים השנים האחרונות.

  4. Gapps הגיב:

    אוי נראה מצוין. מעניין כמה יעלה לפתח את הרעיונות הללו באמת.

    • igalz הגיב:

      זה פוסט מלפני יותר משלוש שנים. מאז, כנראה, פותחו כבר רוב האפליקציות. האפליקציה של ביבי ואבו-מאזן נמצאת בשלב הבטא.

  5. עידית הגיב:

    שימושי משהו 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.