אחרי שלא התקבלו כל הצעותי היצירתיות לפתרון המשבר עם עזה והפלסטינאים, ישבתי וחשבתי איזה עוד פתרון אפשר למצוא. כזכור לקוראים הוותיקים הצעתי לממשלה תוכנית להעביר את ישראל ברילוקיישן ימי למיקום קצת פחות בעייתי בשטח הפנוי שליד קורסיקה ומול הריביירה הצרפתית ובמרחק נגיעה מברצלונה. ההצעה המתבקשת לא התקבלה, כנראה בגלל הלוגיסטיקה המסובכת, או בשל בעיות קואליציוניות סבוכות שלא כאן המקום לפרטן.
עוד הצעה שהועלתה כאן – לעשות חילופי אזרחים עם נורבגיה – גם היא לא התקבלה, למרות שהביקור של שר החוץ הנורבגי בממ"ד באשקלון בליווי שר החוץ האסרטיבי שלנו, ודאי גרם לו לשקול בחיוב את האפשרות הזו, ואולי להעביר אותה לממשלתו באוסלו.
הצעה נוספת המדברת על בניית ארץ דו-קומתית בעזרת מדפסות תלת-המימד של הסינים לא הגיעה לכלל בשלות טכנולוגית. והיו גם, כזכור, מחלוקות בדבר מיקום העמים בקומות השונות ומריבות שכנים בקשר לשטיפת המדרגות המשותפות.
צוות התגובות של קווים ונקודות לא מתייאש מהדחיות הרבות וכבר אנחנו מעלים כאן הצעה חדשה. ההצעה הזו היא פשוטה ביותר (וחכו להצעה שבסוף הפוסט, שגם אתם וגם החמאס לא תוכלו להתעלם ממנה). הצעת הביניים מדברת על העברת רצועת עזה ומיקומה כ"אי תיירותי" בין כרתים לרודוס. אני מבין שיהיו סמולנים שיתנגדו ויגידו שזה לא קונץ גדול להציע הצעה עבור עם אחר. אבל זה מה שקורה כאן במילא, ובתנאים הרבה פחות נוחים. וחוץ מזה – זו רק הצעה לדיון, אנחנו לא מתכוונים לכפות על אף אחד – לא על הישראלים ולא על הפלסטינאים – שום פתרון.
הצעה זו נסמכת על הצעת הרילוקיישן של ישראל, אבל היא פשוטה בהרבה. על פי ההצעה, אם ננסר את הרצועה בעומק של מקסימום קילומטר אחד, נוכל לגרור אותה באמצעות אוניות הצי השישי והצי הרוסי לאיזור הרבה יותר נוח וגם אטרקטיבי יותר – בין רודוס לכרתים. במיקום החדש הכלכלה תשגשג, האי יפרח ואני משוכנע שרבבות תיירים ישראליים, אם לא מיליונים ימהרו לקנות את הדיל (שוודאי יהיה זול יותר מהדילים באיי הים התיכון האחרים) – "שבעה ימים בדיר-אל-בלאח" או "סופשבוע מפנק בחאן יונס".
כמובן שזו רק הצעה תיאורטית והיא גם הפיכה – המפרץ שיווצר באיזור עזה יחכה להחזרת האי כשיגיעו ימים שקטים יותר. אבל אני לא בטוח שתושבי האי ירצו לחזור, אחרי השגשוג והשפע שיזכו להם בשולי הים האגאי.
אני מודע לזה שהצעות דומות, ואפילו עם גרפיקה משוכללת בהרבה, כבר נעשו, והן רצות באינטרנט, אלא שההבדל העיקרי הוא שהן הרבה פחות אופטימיות ונאיביות מההצעה שלי. למשל ההצעה, המעוצבת להפליא, להעביר את עזה ליד מנהטן כדי שאובמה ירגיש מה זה לשמוע אזעקת "צבע אדום" לאיזור ניו ג'רזי באמצע הנאום שלו. או ההצעה לחפור תעלה רחבה בין רצועת עזה ו"עוטף עזה".
ואולי ביבי ואבו-מאזן (ובאופן לא רשמי גם החמאס) יקבלו בסוף את ההצעה האחרונה שלי. הפעם לא נשאר מספיק מקום להסברים מפורטים, אבל נדמה לי שהמפה מדברת בעד עצמה. אולי יש עוד תקווה?
_______
לנוחיות הקוראים: ניתן למצוא את רשימת כל הפוסטים הקודמים בתפריטים למעלה, עם כל כותרות העמודים וגם את "שיחה ממתינה", ובה נושאים לפוסטים עתידיים, תוכלו למצוא שם.
קישור לדף הפייסבוק של הבלוג – המעוניינים יכולים להיכנס כאן.
אתה לא מתבייש? למכור ככה בזול את רצועת החוף לטייקונים של המלונות?!
אני לא אמרתי ״טייקונים״. רשת מלונות Gaza Inn היא קואופרטיב משותף של ישובי עוטף-עזה וישובי עזה-העטופה. שום טייקון לא יקבל את הזיכיון.
לא מוותר, הא?
נו טוב, אם נהיה סבלניים ונחכה רק עוד קצת – לא תהיה בעיה לתלוש בקלות את רצועת עזה בקו הפרפורציה שנוצר לאורך כל העוטף, ע"י כל הקסאמים-פצמ"רים-קטיושות-וואטאבר הללו, שמחוררים לנו את האדמה והדשא על קו הסימון המקוקו.
הנה, ככה חוסכים! העלות כולה היא ככה על החמאס, אנחנו לא צריכים להשקיע כלום, רק עוד קצת סבלנות וישיבה סבילה בממ"ד. בסוף כל זה מחכה הפתרון המשתלם, כמו בול דואר בערך של 50 אגורות: רק תלוש לאורך החירור, והשט אותו על פני המים לעבר כרתים.
הנשארים יוכלו אז להתרכז בשלב ב', בכל השת"פים האזוריים המופלאים שתיכננת.
הממ״דיון הזה הוא רק שלב ביניים בדרך לשת״פ הגדול, שיגיע אחרי שיגמר ״החופש הגדול״ (שלא היה…).
מול נירים באזור של ואדי סלקה, בצד המערבי של גבול רצועת עזה, בנו בזמנו מאגר גדול למי קולחין, הרעיון היה שיאספו את הביוב של עזה, יטהרו וישקו את השדות של הנגב המערבי, הבנק העולמי תכנן וגם היה בשלבי הקמה של 5 מאגרים כאלה לאורך הגבול עם ישראל. אולי זה יחזור הפעם עם בניית ההרס ברצועת עזה
אבל למה לא לקחת גם את הביוב שלנו ולהשקות את שדות עזה.
הקמת אי לעזה
אם כל הציניות של הפתרונות השונים,ישנה גם החלטה רצינית מאוד-של שר התחבורה ישראל כץ. הוא לא מציע לפנות את רצועת עזה לים התיכון, אלא להקים אי מלאכותי מול עזה. כאן יהיה אפשר להקים נמל ימי לעזה, שעל הגשר שיחבר אותו לרצועה יהיה פיקוח בטחוני של ישראל,ואולי גם שדה תעופה. באי הזה יהיו בתי מלון ומגורים מפוארים וגם מפעלי תעשיה.
לטענתו של כץ הדבר הזה אפשרי בהחלט מבחינה טכנית וניתן גם למצוא משקיעים לנושא הזה,בעיקר סינים.