הכל מקדים השנה. וכך גם הבחירות. ושוב כל פרשני המפלגות מסתובבים בכל האולפנים ומסבירים לנו מי התאחד ומי יתפצל. זה לא ממש צריך לעניין את הציבור, אבל עובדה שכולם עסוקים רק בזה, וכל הנושאים והבעיות שעד לפני רגע מילאו את חלל האוויר הפכו לחסרי חשיבות.
רק לפני שנתיים סוקרו כאן בהרחבה כל הלוגואים של המפלגות בישראל, על כל הפונטים והצבעים שלהם, ומה שנשאר השנה הוא להציע סמלים חדשים למפלגות הישנות וסמלים ישנים לגושים החדשים.
באמריקה הכל יותר פשוט. יש רק שתי מפלגות – הדמוקרטית והרפובליקנית, ולכל מפלגה הוצמד מזמן סמל של חיה. הרפובליקנים קיבלו את הפיל (חיה בהחלט אטרקטיבית ומיוחדת שזכתה גם כאן לאיזכורים חיוביים) ואילו הדמוקרטים אימצו את החמור החביב (אם כי הוא לא נחשב הסמל הרשמי, אלא רק מעין קמע. הסמל הרשמי מופיע למעלה משמאל עם העיגול הכחול והאות D). הסברים יותר מפורטים על הרקע לבחירת החיות האלה דווקא כסמלי המפלגות האמריקאיות – תוכלו לקרוא כאן וכאן. החלטתי גם להביא את האיורים המקוריים שהיו הבסיס לסמלי החיות. אלה קריקטורות שצייר תומאס נאסט שפורסמו בעיתון ה"וויקלי הרפר" במאה ה-19. בציורים מתוארים חמור צעיר ודמוקרטי הבועט באריה זקן ופיל רפובליקני המנער את חיות היער בתרועת חדק.
חשבתי לעצמי: איך זה באמריקה ידעו לבחור חיות חביבות כסמלים, ואצלנו מסתבכים בכל מערכת בחירות בהחלפת הסמלים, ובסוף מגיעים ללוגואים כמעט זהים לכל המפלגות, כשתמיד הפונט נטוי בתנופה והצבעים כחולים-תכולים. ואז החלטתי לעשות מעשה: "עיצבתי" 16 "סמלים" המבוססים על חיות שונות שנשארו פנויות אחרי שהפיל והחמור נתפסו. בחרתי חיות מגוונות, חלקן מזוהות עם ארץ-ישראל (הצבי והאריה למשל), חלקן מסמלות דברים חיוביים (ינשוף = חוכמה, גמל = אורך-רוח, נמלה = חריצות, דינוזאור = ותק וכיו"ב) וחלקן סתם חיות מעניינות (העטלף, הארנבת ההיפופוטם והג'ירפה).
בכוונה לא הקציתי לשום מפלגה את הסמל שלה, שלא יתחילו לריב ולפרש פרשנויות. יש מספיק לכולם, גם אם יחולו עוד כמה התפצלויות ואיחודים. ואני משאיר לקוראים להחליט (אפשר גם בתגובות) איזה סמל מתאים לאיזו מפלגה. אני מציע לכולנו לא לריב ולא לחטוף, יש מספיק ל-כ-ו-ל-ם.
את הבאנר עם כל מנהיגי המפלגות (נכון להיום) השאלתי מ-ynet לא למטרות פירסום או רווח.
_______
לנוחיות הקוראים: ניתן למצוא את רשימת כל הפוסטים הקודמים בתפריטים למעלה, בדפי הארכיון, הכוללים כל אחד 200 רשומות.
קישור לדף הפייסבוק של הבלוג – המעוניינים יכולים להיכנס כאן.
אנחנו רק בתחילת המרוץ ו"כבר נמאסנו זה על זה, האריה על הממותה, הגמל על השיבוטה, וגם ההיפופוטם! פתח לרגע את הצוהר ונעוף לתכלת הלבנה, כך – עם היונה!"
רגע – מה יונה, מי יונה, איפה יונה?!
יונה עם עלה של זית, צאי מן התמונה…
הופ – יצאה. ולא שבה עד עצם היום הזה.
גם לי הזדמזם בראש השיר הזה, אבל לא מצאתי איור של שיבוטה אז הסתפקתי באריה ובהיפופוטם. והיונה? איזו מפלגה יכולה להרשות לעצמה סמל של יונה בימינו? הן יעדיפו נשר או אפילו עורב (או דוכיפת – הציפור הלאומית!).
היונה? התעופפה לה לראות "הכלו המים". התבלבלה וכשחשבה שראתה יבשה ונחתה,כוסו כנפיה של המסכנה בנפט הזורם בשפע בערבה.