מדי פעם טוב לעצור ולעשות סיכומים. עכשיו כשנסתיימה לה שנת 2017 הגיע הזמן להציג שוב את המפה הגיאוגרפית של ״קווים ונקודות״. ותיקי הקוראים אולי זוכרים כמה התרגשתי חודש אחרי פתיחת הבלוג, כשגיליתי שיש לי קוראים המפוזרים בארצות רבות על פני הגלובוס כולו!
כחובב מפות ודגלים שמחתי לזהות מדינות רחוקות וקטנות בהן נמצאו קוראים לבלוג. ספרתי אז (וגם היום) את כל הארצות שבעזרת מנגנוני המעקב של וורדפרס נמצאו בהם קוראים ושמחתי לא ידעה גבול (פחות או יותר).
כמובן שידעתי כבר אז שארצות בהן נמצא (לכאורה) קורא אחד, או ארבעה, נופלות במסגרת הטעויות הסטטיסטיות ושגיאות ההקלדה. אבל כמי שניסה עוד בילדותו לצייר את העולם בכל מיני מפות ו״אינפוגרפיקות״ ילדותיות – שמחתי הייתה רבה.
מפת הקוראים של ״קווים״ בתחילת 2018 (עפ״י וורדפרס. לצפייה בפרטים – ניתן להגדיל בלחיצה)
(מספר ההקלקות המצוין משמאל למטה – הוא בישראל בלבד! בעולם עברנו את 400,000 ה״קוראים״!)
היום, בשנה השישית לבלוג אני מציג מפה שיכולה להתחרות בקלות ביחסי החוץ הכל־כך מתפתחים של ישראל (על פי דברי נציגי השלטונות). אבל אני כדרכם של החמוצים (ובניגוד מסוים למתפארים ביחסי החוץ המצוינים של ישראל) מעדיף להתמקד במדינות שעוד לא מצאו עניין בבלוג. לכן צילמתי את מפת הקוראים של וורדפרס וטרחתי לסמן כל מדינה שלא נמצא בה אפילו קורא אחד. זה לא כל־כך הרבה, לשמחתי. ובהזדמנות זו תוכלו להכיר כמה ארצות שאולי לא שמעתם עליהן, חוץ מאשר בעת הצבעות היסטוריות בעצרת האו״ם.
זאת הטבלה של המדינות המובילות. המספרים מציינים את מספר ההקלקות. שימו לב, להצלחה היחסית בשטחים הפלסטיניים ובכווית (וגם ברוסיה ואוקראינה) וכמובן במעצמות הידידותיות ארה״ב, קנדה והממלכה המאוחדת. הודו לא בצמרת הטבלה אבל נמצאת במקום ה-25 המכובד, מייד אחרי מצרים.
טבלת 20 המדינות המובילות של קוראי ״קווים״ בתחילת 2018 (עפ״י וורדפרס. לצפייה בפרטים – ניתן להגדיל בלחיצה)
ולפרשנות בהרחבה: ניתן לראות שהחולשה העיקרית שלי היא ביבשת אפריקה. למרות שכתבתי כמה וכמה פוסטים על אפריקה לא מצאתי עדיין את הדרך ללבבות הקוראים באיזור זה של העולם. מאכזבת במיוחד היא התעלמותה של טוגו – המדינה שרק הרגע הסברתי את הקשר הילדותי ההיסטורי העמוק איתה (והיא התומכת היחידה באפריקה בחוק ירושלים החדש של טראמפ).
למזלי אירופה, היבשת הישנה, נפלה כמעט כולה בידיי (להוציא את קוסובו שעדיין מתעלמת, משום מה). באמריקה מצבי השתפר לאין ערוך מאז הסקירה הקודמת: רק קובה, ה״גיאנות״ למיניהן ואיי באהמה עדיין לא הצטרפו למעגל האוהדות (אבל ג׳מייקה של יוסיין בולט – !yes) .
אני מאוכזב מאוד, כמובן, מההתעלמות של גרינלנד. במדינה ענקית זו ששטחה הוא ה-12 בגודלו בעולם, לא נמצא אפילו קורא אחד (מתוך 57,713 תושביה). מדינה גדולה נוספת – מונגוליה האסיאתית חסרה לרשימה. וגם ברוב האיים הידידותיים־לישראל בדרום־מערב האוקינוס השקט (פיג׳י, קלדוניה, נאורו ועוד) לא מגלים עניין בדבריי, אולי בשל ההטייה הסמולנית שלי והביקורת המרומזת על הרה״מכהן.
זהו זה, עת חגיגות היא לנו – חגיגות ה-70 למדינה מתקרבות, יחסי החוץ בשיאם! צריך לראות את חצי הכוס (או שלושת־רבעיה) המלאה!!! אשרינו שזכינו להכרה כל כך נרחבת.
תמשיכו לקרוא ו״שתפו־שתפו״ ותפיצו ברחבי העולם את דברינו. ומי יודע, אולי בסיכום של 2018 נוכל להתרחב על פני הגלובוס כולו. אפריקה ונאורו שומעות?
שתהיה 2018 שנת חיזוק הקשרים עם הקוראים בכל המדינות, ובעיקר בישראל. תודה שהשתתפתם.
__________
לנוחיות הקוראים: ניתן למצוא את רשימת כל הפוסטים הקודמים בתפריטים למעלה, בדפי הארכיון, הכוללים כל אחד 200 רשומות.
קישור לדף הפייסבוק של הבלוג – המעוניינים יכולים להיכנס כאן.
ליגאל שלום,
אי מניח שכל קוראיך יודעים שפת עבר,חלק מהם בני אברהם וחלק מתענינים בשפה ובמה שבעיניהם ארץ הקודש,ארץ המוצא של תנ"ך,הנצרות והברית החדשה.
כדאי להוסיף בראשית כל פוסט את דגל המדינה (בצילום,ציור או כל צורה ויזואלית אחרת),כדי לייצור את הקשר לכותב הבלוג ולהקורא ינעם.
גדעון נח
גדעון שלום וברוך הבא,
אני אוהב מאוד דגלים אמנם (בעיקר את דגל ישראל, כמובן), אבל נראה לי קצת יומרני להתקשט בדגל קבוע עבור בלוג שוליים כמו זה שלי.