אנחנו עם של קיץ! ||| למה לא צופים אצלנו באולימפיאדת החורף?

אנחנו, כידוע, עם של קיץ. כל הסיפורים על ״סערת שלגים בצפון״ ו״שטפונות בדרום״ הם בגדר ״פייק ניוּז״, וגם אם יורד קצת גשם אצלנו, כמו ב״מערכת החורפית״ הנוכחית – זה לא משהו רציני.
לכן לא פלא שהמשחקים של אולימפיאדת החורף בפיונגצ׳אנג שבקוריאה (הדרומית!) לא זוכים אצלנו כמעט לתשומת לב. אצל עמים קצת יותר ״חורפיים״ יש מעמד שווה לאולימפיאדה ה״אמיתית״ ולמשחקי החורף – בעוד שאצלנו יש התעלמות כמעט מוחלטת מהאחרונים. בגוגל הקדישו לאירוע הספורט הזה סידרת doodle מיוחדת עם אנימציות שובבניות של חיות חורף – ובישראל מפנים כתף קרה לאולימפיאדת 2018.

מספיק להציץ במדורי הספורט של אתרי החדשות הישראליים ולהיווכח שלא רק חורף אין אצלנו, גם אולימפיאדת החורף (או בשמה הרשמי ״משחקי החורף האולימפיים״) לא זוכה אצלנו כמעט לסיקור. ואם כבר יש קצת סיקור בתחתית מדור הספורט – זה בנושאים ביזאריים לחלוטין, כמו ״מופע עידוד עם צבא היפהפיות של קוריאה" או חולצה שנקרעה לספורטאית בעת ריקוד (אל תיכנסו לקישור – זה סיפור הזוי ומפוברק).
העלייה הרוסית הביאה לארצנו קצת מתרבות ספורט החורף (עם סטנדרטים עולמיים) ולמרות זאת הסיקור של משחק הכדורגל של מכבי ת״א נגד עכו ושל עלילותיו של לברון ג׳יימס בקליבלנד – מעניינים את חובב הספורט הישראלי הרבה יותר מאולימפיאדת החורף. המשלחת הישראלית למשחקי 2018 כוללת עשרה ספורטאים בארבעה ענפי ספורט: החלקה אמנותית, החלקה מהירה במסלול קצר, מזחלות סקלטון(?) וסקי אלפיני(!). ועד השלב הנוכחי של המשחקים היא לא זכתה במדליות.

לדאבוני לא יצא לי לראות אפילו מקצה אחד מהמשחקים האלה (משדרים אותם בכלל?), ומזחלות סקלטון וסקי אלפיני מעניינים אותי כשלג דאשתקד – לכן בחרתי להתמקד בסמל המשחקים.
הסמל הזה נראה אולי במבט ראשון קצת חריג ומוזר, לעומת הסמלים של משחקי החורף הקודמים, אבל יש בו הרבה מקוריות.
כך מוסבר הנושא באתר ״מיתוג ערים ומדינות״: ״הסמל הרשמי למשחקים, מבוסס על האותיות הראשונות במילים פיונג ו-צ'נג באלפבית הקוריאני. הסמל משתמש בחמשת הצבעים האולימפיים, שיש להם גם משמעות תרבותית בקוריאה. ה- '(ㅍ'(P הוא העיצור הראשון במילה פיונג, ומסמל את הכיכר הפתוחה בה החגיגות יתקיימו. ה-'(ㅊ'(Ch הוא העיצור הראשון במילה צ'נג, ומסמל את הסביבה הטבעית של שלג וקרח, ואת הישגי הספורטאים באמצעות הכוכב״.
מצורפות כאן דוגמאות של סמלי אולימפיאדת החורף משנים קודמות – הסמל הקוריאני הכי מעניין!

סמל הטבעות של האולימפיאדה עוצב בשנת 1913 על ידי הברון פייר דה קוברטן, מייסד המשחקים האולימפיים בעת החדשה. חמש הטבעות מייצגות (ההערות בסוגריים שלי): תשוקה (כחול?), מוסר עבודה (צהוב!), ניצחון (שחור??), אמונה (ירוק$) ורוח ספורטיבית (אדום♥). דה קוברטן הסביר כך: ״הדגל האולימפי מייצג את חמשת חלקי העולם המאוחדים על ידי התנועה האולימפית, וששת צבעיו נותנים ביטוי לצבעי כל דגלי הלאום המתנופפים ברחבי העולם בן זמננו״.
בינתיים נוספו צבעים נוספים לדגלי האומות – אבל עקרון הרב-גוניות נשמר.

  
מימין: סמל האולימפיאדה, גירסת 2010 (נכון!); משמאל: סמל עם חלוקת צבעים לפי יבשות (לא נכון!

הסמל האולימפי מסמן את חמש היבשות המיושבות (אסיה, אירופה, אפריקה, אוקיאניה ואמריקה) ואת המפגש של ספורטאים ואתלטים מכל העולם במשחקים האולימפיים. אבל בניגוד לאמונה העממית, אין התאמה כלשהי בין יבשת לטבעת מסוימת (ויקיפדיה).

כזכור, ישראל וירושלים בירתה הנצחית לא זכו (עדיין) לארח משחקים אולימפיים – לא של קיץ ולא של חורף – אבל תמיד כדאי להיות ערוכים למשימה הלאומית הספורטיבית שאין חשובה ממנה. לכן החלטתי להציע כאן סמלים אפשריים לאולימפיאדת החורף שלנו. פרשני ספורט ודיפלומטיה משערים שלקראת האלף הרביעי או החמישי, בשנת 3048 או 4018, תתקיים האולימפיאדה בירושלים (המאוחדת). ואלה ההצעות, ברוח הלוגואים הקודמים – העולמיים והמקומיים:

  
מימין: הצעה ללוגו משחקי החורף ירושלים 3048. עובי המגן־דוד הוא כמו בדגל ישראל המקורי.
משמאל: סמל קליל יותר המתאים לשלג הירושלמי. מכיוון שלמגן־דוד יש 6 צלעות – נוסף לצבעים האולימפיים הרשמיים צבע שישי: הזהב של ירושלים!

ולסיום, לא התאפקתי ועיצבתי גם סמל שמתאים יותר לקרנבל סמלי החגיגות הקרובות שהתרחש אצלנו בשנה האחרונה. הסמל משלב את סמלי חגיגות השבעים לישראל, 50 לירושלים המאוחדת, 70 שנה לצה״ל ולכנסת, בתוספת של קצת אבק כוכבים  מכרזות יום העצמאות הפיקטיביות. כך ייראה הסמל שיתאים לאולימפיאדת ירושלים 4018, בעוד מאתיים שנה:

איחולי הצלחה לכל ספורטאי החורף, במגלשות, במזחלות ובכורסאות. ובעיקר לספורטאים שלנו.

__________
לנוחיות הקוראים:
 ניתן למצוא את רשימת כל הפוסטים הקודמים בתפריטים למעלה, בדפי הארכיון, הכוללים כל אחד 200 רשומות.
 קישור לדף הפייסבוק של הבלוג – המעוניינים יכולים להיכנס כאן.

פוסט זה פורסם בקטגוריה ישראל, מיתוג, שעשועים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.