מפות האטרקציות והשריפות ||| אלה הם חיינו בזמן האחרון (ובעצם בכל הזמנים)

לא מזמן מצאתי את אתר המפות הממשלתי ואני ממהר לשתף את המציאה עם הקוראים. זהו אתר המבוסס על צילומי אוויר של כל הארץ, ובאפשרותכם להוסיף שכבות כמעט בכל נושא שתבחרו. אם אתם נוסעים לאיזשהו מקום בארץ ואתם רוצים לברר כמה דברים: איפה יש אטרקציות? היכן עוברים הנחלים? איפה ממוקמים בתי הספר וגני הילדים? באיזה ״איזור התגוננות״ (15 שניות, 30 שניות וכו׳) הוא נמצא? ואפילו מיקומים של אוניות טבועות ומגדלורים. כמעט לכל נושא שתרצו יש שכבה להוספה. אני ממליץ מאוד לשמור את הכתובת במועדפים ולהיכנס מדי פעם לראות אם נוספו אטרקציה או נחל חדש.
(בהתאם למדיניות הממשלה באתר אין זכר לקו הירוק וגם עזה נראית מנותקת ממצרים בקו גבול כפול).

מפת הנגב המערבי עם איזורי התגוננות ואטרקציות; המרכז למיפוי ישראל: www.govmap.gov.il

אדם קרוב אצל עצמו (לפי תורת פייסבוק ואינסטגרם), לכן עשיתי צילום מסך של האיזור שלנו – שיש הקוראים לו בטעות ״עוטף עזה״ ושמו הישן הוא ״הנגב המערבי״ או עבור מי שרוצה להתחכם: ״עוטף ישראל״. האיזור הזה שנמצא עכשיו בחדשות מדי יום ולילה בעקבות מה שנקרא ״טרור העפיפונים (או הבלונים)״.

בגלל ה״מצב״ נכנסתי גם לאתר המענין של חברת ״תמה והראל דן״, ושם מצאתי מפה של אותו איזור עם דגשים אחרים לגמרי. במיפוי הזה מציינים דווקא את השריפות ש״התחוללו״ בקיץ האחרון. האתר המעניין של הממשלה המכהנת עוסק פחות בתחום הזה. כנראה שהממשלה מעדיפה שהציבור יתרכז בתחום האטרקציות: בטבע הישראלי היפה, בירושלים המאוחדת ובכנסת – שיופיה אינו ידוע.

מיפוי שריפות בעוטף עזה (הנגב המערבי לשעבר) מצילומי לווין; חברת תמה והראל דן

מיקוד על האיזור הנגב המערבי המרכזי במפת השריפות; חברת תמה והראל דן

באתר אחר, של חברת תמה והראל דן, דווקא טורחים לעקוב אחרי איזורי השריפה בנגב וממפים את כולם. לפי המפה הזאת, וגם לפי המצב בשטח, נראה שדווקא סביב ״הכפר״ שלנו (במפות ובחדשות קוראים לו ״יער בארי״) ריכוז השטחים האדומים (במפה) והשחורים (בשטח עצמו) הוא הגבוה ביותר. מי שלא מאמין במפות – יכול להיכנס לאלבומים האמנותיים שפירסמתי ולהתרשם מהוואדיות והיערות החרוכים. יש אולי אסתטיקה מסוימת בשילובי השחור והאפור עם הירוק המתחדש.

  

  

__________
לנוחיות הקוראים:
 ניתן למצוא את רשימת כל הפוסטים הקודמים בתפריטים למעלה, בדפי הארכיון, הכוללים כל אחד 200 רשומות.
 קישור לדף הפייסבוק של הבלוג – המעוניינים יכולים להיכנס כאן

פוסט זה פורסם בקטגוריה בשדה ובניר, טבע ונוף, מפות, סיפורי הכפר, תמונות, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.