הפורמט הוא המסר.
מה שהופך אוסף מילים ומשפטים (תרתי משמע) לאמירה היסטורית, יודע כל סטודנט של תקשורת חזותית, הוא הלבוש הגרפי. אם למשל תגיד סתם מילים חסרות השראה ספרותית כמו: ״אין כלום, לא היה כלום ולא יהיה כלום״ ותשים את זה על שלט חוצות צבעוני עם אותיות מאירות עיניים, מייד יתקבל מסר נוקב שיתחבב על העם (או לפחות על חצייו של העם).
האמירה הישנה של ״הנאשם המכהן״ שנאמרה בקשר לקודמו בתפקיד, קיבלה בפייסבוק של ״קווים ונקודות״ כמה פורמטים שניסו לתת לה כוח מעבר למילים (הנכונות כשלעצמן). עכשיו הגיע הזמן לאסוף את כל הווריאציות לפוסט מרוכז. מומחי תקשורת ועיצוב דעת קהל משוכנעים שלפחות אחד הפורמטים ייקלט בתודעה של העם, על שני חצאיו.
אז הנה הדוגמאות, תוכלו לבחור עם איזו מהן אתם מזדהים יותר.
והנה עוד כמה עיצובים בפורמטים נוספים שמתפרסמים כאן לראשונה!
וכמובן שחשבנו גם על ילדי ישראל ודאגנו לעצב את הטקסט בפורמט של ספר הילדים הקלאסי בסדרת ״מר כלוּם״
ולסיכום, אי אפשר בלי מצגות – המומחיות העיקרית של הנאשם המכהן.
ברגע שטקסט כלשהו מקבל כמה ״בוּלטים״ (תבליטים בלשון מאבד התמלילים) נקודות ההדגשה האלה, המחלקות כל טקסט, סתמי ככל שיהיה, לסעיפים, מקנות לטקסט הזה חשיבות כאילו נערך כאן מחקר עומק.
המומחיות של הנאשם המכהן – אפילו יותר מההופעות ״הומוריסטיות״ ב-ולוג ה״משעשע״ שפתח באחרונה – היא עמידה לצד מצגת, רצוי עם גרף כלשהו, והדגמה בעזרת תנועות ידיים חדות של מסר, לא חשוב באיזה נושא: איראן, סיפוח, קורונה, שימוע ואפילו מצב החמגשיות.
אז הנה המחשה קטנה ברוח של מאות מצגות שחזיתם בהן בשעת השיא של שידורי החדשות בכל הרשתות הסמולניות:
ועבור מי שחושב שהציטוט המופיע בכל הפורמטים למעלה הוא בדוי ומומצא על ידי התקשורת הסמולנית מומלץ לצפות בראיון האמיתי שערך קושמרו עם הנאשם העתידי (שאז עוד היה באופוזיציה והיה המאשים)
_____
לנוחיות הקוראים: ניתן למצוא את רשימת כל הפוסטים הקודמים בתפריטים למעלה, בדפי הארכיון, הכוללים כל אחד 200 רשומות.
קישור לדף הפייסבוק של הבלוג – המעוניינים יכולים להיכנס כאן
הכי הכי "מעצבן" אותי, זו הקלות הבלתי נסבלת בה אפשר להניע בני אדם כעדר בגלל סדרת צורות וצבעים, אבל הבנתי שכך גם הדבורים וכך גם ציפורים – הצבע, הצורה [ תאר לך יתחילו להוסיף גם ריח ] הם המסר.
אפשר להניע בני אדם כעדר בהרבה אמצעים, ויש לנו ״מנהיג״ לעדר שיודע את כל רזי השיווק העצמי. כאן הודגם ה״מסר״ של ״הנאשם המכהן״ ונבדק איזה פורמט הכי משכנע את המשוכנעים. על בסיס תגובות ולייקים בפייסבוק נראה שדווקא הכתיבה על הלוח בכתב יד הכי הרשימה את הגולשים.
זה כמו סוגי ריאלטי – אלה שבהם עושים משהו ממשי – בישול, חייטות, חישול חרבות לבין דרמות מעובדות של שעות אפס עשייה ושעמום. "האח הגדול".
הדרמה תמיד נמצאת בפעולה, ותשתית הדרמה היא הפעולה.