הגיע הזמן לכתוב בשבחי גוגל. לא שלא כותבים עליה מספיק, ולא שחסר ללארי פייג' ולסרגיי ברין ולשאר החבר'ה המצויינים בגוגל מספיק איזכורים בתקשורת העולמית ובעמודי החיפוש של האינטרנט. אבל הפעם גם אנחנו מסירים את הכובע ומשתחווים בפני הזריזות הפנטסטית של ענקית החיפוש.
כזכור ל-223 הקוראים שלנו – בפוסט הקודם הבעתי פליאה על כך שלפעמים קורה שלאנשים חשובים, כאלה שעשו משהו בחייהם – למשל עיצבו את סדרת בולי שנים-עשר השבטים בארץ מזרח תיכונית קטנה – אין מספיק איזכורים (לפחות בעברית) ברשת החיפוש העולמית.
והנה לא חלפו אפילו 24 שעות ומעצמת החיפושים הסתערה על האתגר שהצבתי בפניה. כזכור לכם התרעתי על כך שמעצב סדרת הבולים הנ"ל, ג. המורי שמו באתר בולאי ישראל, לא זוכה כמעט לאיזכורים ולפירוט יצירותיו (בעברית) ברשת האינטרנט ובמנוע החיפוש. וכדי לבדוק את מהירות עבודתם של שליחי-החיפוש של גוגל – חיפשתי היום עד כמה זריזי-רגליים וחדי-עין הם יכולים להיות. ומה רבה הייתה פליאתי כשגיליתי בחיפוש חוזר של הערך "ג המורי" שהפוסט שפרסמתי רק לפני 24 שעות ושכזכור שוכן בבלוג-שוליים זוּטוֹלוגי במערבה של ארץ מזרח-תיכונית קטנטנה, ובשפה שבקושי שבעה מיליון קוראים אותה (ואם להוציא מכלל זה ילדים שאינם בגיל-הקריאה, עולים חדשים ובורים ועמי-ארצות – נישאר עם בקושי 2.1 מיליון). ולמרות זאת החיפוש החוזר של המילים "ג המורי" העלה את הפוסט שלי למקום השמיני ברשימת האתרים. וכשכתבתי בתיבת החיפוש: "ג המורי"+"בולים" – כבר מצאתי את הפוסט במקום הרביעי, ואם תחפשו "ג המורי"+"בולי שבטי ישראל" – אנחנו כבר במקום הראשון! פלאי פלאים, שרק למנגנון החיפוש החרוץ של גוגל הפתרונים.
אני מדמיין איך אירעה התפנית הדרמטית-היסטורית הזו. בישיבה השבועית של דירקטוריון גוגל העולמית נשאל מנכ"ל גוגל המזה"ת ואפריקה: מה קורה עם חוסר המידע בנושא בולאות ישראל בשנות ה-50, שדיווחתם עליה בישיבה הקודמת? זה האחרון התנצל ואמר לסרגיי וללארי שהנושא יטופל עוד הערב.
משם יצאו שליחים רכובים על הרכב האוטומטי של גוגל, חמושים במשקפי גוגל-גלאס ומצוידים במפות של גוגל-מאפ ובאפליקציית וויז – כדי להשלים את החסר. בתיאום עם יו"ר גוגל אוסטרליה ואוקיאניה והלווינים של גוגל-סטריט נמצאו פרטי מידע מקוטעים בבלוג הישראלי האקלקטי KavimVenekuDot.com, וכך יצא שבמהדורת הערב של גוגל-ניוז – המידע שהיה חסר במשך 60 שנה הושלם ונחתם, ובא לציון (וגם להונגריה ואוסטרליה) גואל.
ועכשיו מוסיפים אנשי מערכת גוגל-ניוז שהקונצרן האמריקאי שהתל"ג הלאומי שלו עולה על זה של מרבית ארצות העולם, הציע למערכת בלוג-השוליים הישראלי – שעיקר עיסוקו, כזכור, הוא בזוּטוֹלוגיה גרפית ישראלית – לרכוש 51% ממניותיו בסכום של 0.003 שקלים ישנים.
יו"ר גוגל אמר: "ברכישה זאת נגביר את נוכחותנו באיזור זה של העולם שאיש לא התעניין בו עד עתה – מלבד אובמה, פוטין, מרקל, קמרון והולנד (פרנסואה, לא המדינה). בעיתוני הכלכלה משערים שהיכולות הזוטולוגיות של K&N הישראלית יאפשרו לגוגל-אימג' לחזק את אחיזתה בתחום חיפושי הגרפיקה השימושית (והבלתי-שימושית) העברית, והסטארט-אפ הישראלי הקטן מנחל הבשור (Absurd River) צפוי עתה לזכות לחשיפה כפולה ואולי אף מכופלת, הודות למנגנונים המשומנים של גוגל. כמו כן מתכננים ראשי גוגל לתרגם את הפוסטים התכופים (מדי) של "קווים" לאנגלית, רוסית וטורקית, ואולי אפילו לסינית, אם האחרונים יגלו עניין בשבטי-ישראל ובחרציות וחמורים מארץ הקודש.
דובר "קווים ונקודות" סירב להתייחס לידיעה ורק אמר: "עד שלא אראה את החוזה חתום – לא אגיב, ורק אומר: יישר כוח למחפשים ותודה רבה לכל הקוראים והמגיבים"
עד כאן בנושא זה, נשוב אחרי 5 פרסומות (ממומנות) בלבד ושני באנרים.
תוספת ויז'ואל נוסף בנושא (שפורסם בפייסבוק, ונשטף שם עם הזרם הבלתי נפסק).
_______
לנוחיות הקוראים: ניתן למצוא את רשימת כל הפוסטים הקודמים בתפריטים למעלה, עם כל כותרות העמודים וגם את "שיחה ממתינה", ובה נושאים לפוסטים עתידיים, תוכלו למצוא שם.
קישור לדף הפייסבוק של הבלוג – המעוניינים יכולים להיכנס כאן.
סחתיין על האקזיט שבדרך, מאמינים בכם ומפרגנים לכם, K&N!
תגיד לי מתי אפשר כבר לפתוח את הבקבוק שמפניה שהחבאתי בארון בתחילת הדרך, כשעוד פעלתם מהחדרון הקטן בפינת האופן ספייס, אי-שם בנגב המערבי. אז, בימים הראשונים ההירואיים ההם, כשבקושי נכתב ה"מה זה?", אפילו "מי זה?" עוד לא היה מרוב צניעות, שלא לדבר על ההתרחבות המדהימה שהודגמה בהמשך בשדרת התפריטים…
גאים בכם ואתכם!
תודה על כל השבחים, ובכל אופן הייתי אומר שהאימרה "אל תגיד, אל תגיד" – צריכה להיות נר לרגלינו, אם לא הייתי חושש שישרפו הגרביים.
לזה קוראים "התפשטות וירלית". ברכות.
חן חן על הברכות. הויראליות בפוסט הזה נועדה במקור להדגיש את מהירות התגובה של הרובוטים-המחפשים של גוגל, וגם את הערך שיכול להציף כל אחד שיביא מידע בכל נושא.
אני רצה לבדוק אם זה הגיע גם לגוגל שלי כבר. יש לי הרגשה שמוכרים לי את האינטרנט מהתחתית של החבית.
נו, רוזה, רצת לבדוק ומעניין מה מצאת?
בהחלט יתכן שרובוטי-החיפוש של גוגל מציגים אצל כל אחד, במחשב שלו, עדיפות למילות-חיפוש בפוסטים שהוא כתב, כדי להעלות את שביעות-הרצון שלו, ואז למכור לו עוד פרסומות. דווחי על הממצאים ואז נדע.
עכשיו הוא מעלה את הפוסט הזה לפני הפוסט על ג המורי עצמו. אני מרגישה שאני נכנסת ללופ אינסופי.
כשקולעים בול זה בול. לא כל שכן סדרת בולים. לא כל שכן במעשה חסד בהזכרת מעצב הבולים.
go בייבי,go, והמשך לקלוע גול.
ולמה "אל תגיד". תגיד, תגידו ולא "אל תגידו" גם אם אנחנו קרובים לגת ולא רחוקים "מחוצות אשקלון", הלוואי ונעלוז גם אנו וגם "בנות פלישתים" ממעשים טובים.