לא רבים יודעים (59 עוקבים למען הדיוק) אבל יש לי כבר הרבה שנים גם אינסטגרם. בזמנו, כשהתחלתי להיות ״חוקר רשתות חברתיות״, פתחתי חשבונות בכל מה שמדברים עליו: פייסבוק, טוויטר, לינקד-אין, פינטרסט וגם אינסטגרם. עם הזמן התמקדתי בעיקר בבלוג (וורדפרס) ובזמן האחרון, ״עקב מתקפת כזבים על ישראל״ – גם בפייסבוק. שם אני משתדל לבטא את דעותי על המצב המוזר והמטורף אליו נקלענו.
את הדברים שאני נוהג לשים בבלוג כבר תיארתי ברשומה האחרונה, כשחגגתי לעצמי יום הולדת 600. אבל האינסטגרם הוא סיפור אחר לגמרי. יש אומרים שהאינסטגרם הוא תבנית נוף מולדתו ונפשו של האדם. מי שיש לו (או לה) גוף יפה – ישים את עצמו במרכז הפריים האינסטגרמי. מי שאוהב לחשוף את משפחתו האהובה – יצלם ויעלה תמונות מחיי המשפחה המיוחדת שלו. מי שנוסע הרבה לחו״ל – יניח שם את תיעוד נופי מסעותיו. ומי שחובב זוּטות טיפוגרפיות ונתפס לזוויות ויזואליות צדדיות של ארצנו (וכפרנו), כמוני למשל – משתמש באינסטגרם למיסגור של חוויות וזוויות קטנטנות ושוּליות מהשוּלה (פריפריה) בה הוא חי. ברשת התמונות העולמית מתועדים הרשמים מה״מסעות״ הקצרצרים שלי בין הנגב המערבי לשרון הצפוני. כולל תיאור, החוזר על עצמו במידה מסוימת, של נופים חולפים מבעד לחלון המכונית. נופים שצבעיהם משתנים עם חילופי העונות.
כתמונת פרופיל של האינסטגרם שלי בחרתי צילום של ציפור קשישה וכפופה, שפוסלה מאיצטרובל על ידי הסבא החלוץ-הקבלן ״הפלסטינאי״ (פרטים בפוסט הישן) שהיה לי בגבעתיים (שכונת בורוכוב, ליתר דיוק).
עד היום לא חשבתי שיש טעם להפנות את מי שמתעניין בדברים שאני כותב, מצייר ומצלם בבלוג, גם לתמונות האלה. אבל אחרי שדפדפתי ורפרפתי, וגם זפזפתי ב-366 התמונות שהעליתי לאינסטגרם במשך ארבע וחצי השנים האחרונות, אני מרגיש שאפשר לשתף את קוראי הבלוג בזווית הויזואלית הנוספת הזו.
בחרתי כאן את 42 התמונות האחרונות שהעליתי לאינסטגרם. אתם מוזמנים לראות גם את יתר התמונות. ומי שחושב (בצדק מסוים) שהמראות הכפריים, הארצישראליים האלה עוסקים בשולי השוליים של ״הדברים״ צודק גם הוא ויכול להמשיך לעקוב אחרי דוגמניות צמרת וצלמי טבע מקצועיים.
הגוון הצהבהב-אפרפר שאתם רואים כאן מרמז על כך שאלה התמונות מהקיץ האחרון, אם תגלשו אחורה (או למטה, במקרה הזה) תוכלו לראות תמונות הרבה יותר ירוקות. אני חושב (וגם אינסטגרם אישרה) שלכל צבע יש מקום ואפשר למצוא את היופי והעניין בכל דבר.
שבת שלום לכל המצלמים ולצופים בבית – בסמארטפון, בטאבלט, בלפטופ ובטיסנגרופ.
__________
לנוחיות הקוראים: ניתן למצוא את רשימת כל הפוסטים הקודמים בתפריטים למעלה, בדפי הארכיון, הכוללים כל אחד 200 רשומות.
קישור לדף הפייסבוק של הבלוג – המעוניינים יכולים להיכנס כאן.